Van Heemstra

Friese adel
Auteur: Ko van Geemert | Uitgever: 20 Leafdesdichten BV Bornmeer

19,90

Woelige tijden en opmerkelijke persoonlijkheden!
In Van Heemstra Friese adel passeert een groot aantal Van Heemstra’s de revue, van stamvader Taecke, omstreeks 1470 geboren, tot theatermaakster en schrijfster Marjolijn, uit 1981. In een zestal hoofdstukken, voorzien van vele illustraties en zeventien stambomen, volgen we het leven van een divers gezelschap familieleden, in soms stormachtige perioden in de vaderlandse geschiedenis.
Zoals van Schelto, die een grote rol speelde bij de grondwetsherziening in 1848, van filmster Audrey Hepburn (zie voorzijde), verzetsstrijder Wido, Frans, die na de oorlog ‘foute’ Nederlanders om zeep wilde helpen, van Feyo, die een zeer opvallend boek schreef – om maar een kleine greep te doen.
Het boek probeert een antwoord te geven op de vraag: Wat betekent het om een Van Heemstra te zijn? En: Wat betekent het om van adel te zijn?

Ko van Geemert (1950) schreef over uiteenlopende onderwerpen als onderwijs, reizen, sport, poëzie, geschiedenis. In 2016 publiceerde hij de vierde druk van De Plantage Een literaire wandeling, door de Amsterdamse buurt waar
Van Geemert geboren is en nog steeds woont. In datzelfde jaar ontving hij de Andreaspenning vanwege zijn verdiensten voor Amsterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056154189 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Friese adel

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

19-05-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van Heemstra” te beoordelen