Van Friese klei naar tropenuniform

Auteur: Gerda Hartkamp | Uitgever: Walking my Revolution Publishers

29,95

HISTORISCHE ROMAN GEBASEERD OP HET ONGELOFELIJKE, DAPPERE VERHAAL VAN GERDA’S GROOTOUDERS TIJDENS DE PACIFIC WAR.

De Friese Anne is negentien jaar wanneer hij tekent als soldaat in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Eenmaal op Java ontmoet hij de inheemse Charlotte. Zij is de liefde van zijn leven en samen leiden zij een heerlijk bestaan.

Als het Japanse leger Nederlands-Indië binnenvalt en annexeert, verandert alles. De Nederlandse militairen worden in krijgsgevangenenkampen opgesloten en voor Anne is dit het begin van een verschrikkelijke periode.

Charlotte is achtentwintig jaar als zij zwanger en met vier kleine kinderen als ‘buitenkamper’ onder barre omstandigheden moet zien te overleven. Op het eiland Java leeft ze in constante angst om met haar kinderen van een Nederlandse militair te worden vastgezet in het vrouwenkamp.

Terwijl Anne in meerdere interneringskampen dwangarbeid moet verrichten en vecht voor zijn leven, probeert Charlotte zichzelf en de kinderen onder het Japanse regime staande te houden. Wanneer Anne voor de derde keer wordt overgeplaatst, rijst de vraag of ze hem ooit nog levend terug zal zien.

Gerda Hartkamp maakte met ‘Van Friese klei naar tropenuniform’ haar debuut. Het is een waargebeurd historische roman over haar grootouders, dat na veel onderzoek tot stand is gekomen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492632616 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

322

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

07-08-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van Friese klei naar tropenuniform” te beoordelen