Van conflictmaatschappij naar participatiesamenleving

Vrijzinnige participatie politiek
Auteur: Jeroen Zandberg | Uitgever: Mijnbestseller.nl

19,49

In de huidige Nederlandse maatschappij staat niet de mens of de macht centraal, maar het conflict. Elk persoon en onderdeel van de maatschappij genereert een conflictveld dat zo de samenleving vormt.
De centraliteit van het conflict in onze maatschappij zorgt voor veel van de grote problemen van de huidige tijd. Deze lijken onoplosbaar omdat we blijven volharden in het conflict als fundament van de samenleving. Een conflictmaatschappij is echter in oorlog met zichzelf en vrede is enkel mogelijk als we een participatiesamenleving worden.
Vrijzinnige politiek bestrijdt de waarden van de huidige Nederlandse conflictmaatschappij die mensen tegen elkaar plaatst. De ijzeren vuist van het neoliberalisme, gekoppeld aan de labiliteit van het progressieve snobisme, creëert een onmenselijke omgeving.
We hebben geen links of rechts beleid nodig maar een vrijzinnige politieke visie die uitgaat van de participatiesamenleving. Van het conflict naar de participatie, van de discussie naar de dialoog. Van argumenten als wapens naar woorden als verbindingsmiddel. Van vrijheid door verwijdering naar vrijheid in verbondenheid en van gelijkheid van uitkomst naar gelijkheid van kansen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463185431 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vrijzinnige participatie politiek

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

155

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-03-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van conflictmaatschappij naar participatiesamenleving” te beoordelen