Van aardbeving tot zoönose

Over de inzet van modellen voor beleid
Auteur: Marc Jacobs, Ronald Meester | Uitgever: Mazirel Pers

24,99

Wat hebben de toeslagenaffaire, de schade door aardbevingen in Groningen, de coronapandemie, het stikstofdossier, de financiële crisis en het klimaatdossier met elkaar gemeen? Al deze dossiers werden of worden met modellen bestudeerd, en veel besluiten werden genomen op basis van die modellen.

Het is belangrijk dat er meer maatschappelijk bewustzijn over modellen ontstaat. Van aardbeving tot zoönose helpt iedereen om meer inzicht te krijgen in wat ze wel en niet vertellen, en hoe je ze op een verstandige manier kunt gebruiken. Modellen kunnen helpen, maar alleen als begin van een gesprek en niet als eindpunt. Op een toegankelijke en filosofische manier, en aan de hand van de grote maatschappelijke thema’s van deze tijd, bespreken Marc Jacobs en Ronald Meester hoe wiskundige modellen wel en niet ingezet kunnen worden.

‘Het boek is een heldere uiteenzetting over een pijnlijk onderwerp. Het wisselt concrete voorbeelden af met filosofische beschouwingen over wetenschapsbeoefening, zodat het zowel herkenbaarheid als diepgang biedt. De kritische, soms sarcastische toon van de auteurs maakt het bovendien prettig leesbaar.’ – New Scientist

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462499928 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over de inzet van modellen voor beleid

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van aardbeving tot zoönose” te beoordelen