Van aardappel tot avocado
€24,99
Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis, met de Allerhande als reisgids.
‘Van aardappel tot avocado’ van culinair journaliste Klaartje Scheepers neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar geschiedenis van Allerhande en de Nederlandse eetcultuur. Hoe beïnvloedde Allerhande wat wij eten, hoe lang we in de keuken staan, welke producten en keukens we ontdekken? De eerste Allerhande verscheen in 1954. Stel je voor dat je alle edities op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een lange tafel vormen. Achter al die borden zitten talloze verhalen, die verzameld zijn in dit boek. En als je erlangs zou lopen, zie je hoe de gerechten veranderen, maar ook wijzelf en de wereld om ons heen. Van groene erwten met boterhamworst tot huevos rancheros met boerenkool, via fusion, moleculair tot überlokaal. Ons bord weerspiegelt wie we waren en zijn.
Parool
Recensie
‘Scheepers’ heerlijke schrijfstijl en het verslag van zeven decennia eetgeschiedenis van Nederland maakten dat ik het boek in een ruk heb uitgelezen.’ – Het Parool
- Extra informatie
- Beoordelingen (0)
Extra informatie
Subtitel | Allerhande en zeventig jaar Nederlanse eetcultuur |
---|---|
Auteur | |
Uitgever | |
Aantal pagina's | 320 |
Leverbaar | Direct |
Uitgiftedatum | 26-10-2021 |
Taal | Nederlands |
Productvorm | Zachte kaft |
Levertijd | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis |
Druk | 1 |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.