Van aardappel tot avocado

Allerhande en zeventig jaar Nederlanse eetcultuur
Auteur: Klaartje Scheepers | Uitgever: Atlas Contact

24,99

Van aardappel tot avocado neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar Nederlandse eetgeschiedenis, met de Allerhande als reisgids.

‘Van aardappel tot avocado’ van culinair journaliste Klaartje Scheepers neemt je mee op een smakelijke reis door zeventig jaar geschiedenis van Allerhande en de Nederlandse eetcultuur. Hoe beïnvloedde Allerhande wat wij eten, hoe lang we in de keuken staan, welke producten en keukens we ontdekken? De eerste Allerhande verscheen in 1954. Stel je voor dat je alle edities op een rij naast elkaar zou leggen, alsof ze borden op een lange tafel vormen. Achter al die borden zitten talloze verhalen, die verzameld zijn in dit boek. En als je erlangs zou lopen, zie je hoe de gerechten veranderen, maar ook wijzelf en de wereld om ons heen. Van groene erwten met boterhamworst tot huevos rancheros met boerenkool, via fusion, moleculair tot überlokaal. Ons bord weerspiegelt wie we waren en zijn.

Parool
Recensie

‘Scheepers’ heerlijke schrijfstijl en het verslag van zeven decennia eetgeschiedenis van Nederland maakten dat ik het boek in een ruk heb uitgelezen.’ – Het Parool

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045041728 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Allerhande en zeventig jaar Nederlanse eetcultuur

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Van aardappel tot avocado” te beoordelen