Universalis

De geheimen van Leonardo da Vinci
Auteur: Marco Malvaldi | Uitgever: Cargo

20,99

Voor de liefhebbers van Dan Brown en Monaldi & Sorti

1493 Onder het bewind van Ludovico de Moor beleeft het machtige Milaan een renaissance. Leonardo da Vinci is de beroemdste inwoner van de stad en zijn bekendheid reikt tot ver over de Alpen. Koning Karel VIII van Frankrijk stuurt twee ambassadeurs naar Milaan om Leonardo een geheime opdracht te overhandigen. Ondanks zijn loyaliteit aan de stad is Leonardo geïntrigeerd, en al snel staan de eerste schetsen voor een uniek project op papier. Dan wordt op de binnenplaats van Castello Sforzesco het lichaam van een man aangetroffen. Hoewel er geen sporen van geweld te zien zijn is de man duidelijk vermoord. Leonardo krijgt de opdracht om het raadsel op te lossen, maar kan niet vermoeden welke levensgevaarlijke wending zijn zoektocht zal nemen.

Marco Malvaldi weeft op grandioze wijze taal, wetenschap, geschiedenis en misdaad samen tot een ingenieuze en onvoorspelbare thriller. Universalis is een adembenemende reis door de tijd en geeft een uniek beeld van een man die worstelt met de fragiliteit en grootsheid van de mens.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403177106 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De geheimen van Leonardo da Vinci

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-01-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Universalis

 1. 2 van 5

  Paul Veevaete

  In ‘Universalis – de geheimen van Leonardo da Vinci’ van Marco Malvaldi krijgt deze homo universalis de opdracht een moord op te lossen. Het is niet de eerste keer dat Leonardo da Vinci door een hedendaags auteur getypecast wordt als detective; het deductief denkvermogen van de man zal hieraan niet vreemd zijn. Maar of wij dit boek van Malvaldi als een “ingenieuze en onvoorspelbare thriller” (zie achterflap) kunnen beschouwen.?? Daarvoor is de plot te zwak en is de speurtocht naar de moordenaar en naar de oplossing van de vele raadsels ondergeschikt aan het beschrijven van het dagelijks leven in het Milaan van eind vijftiende eeuw. Je kan dit boek daarom ook beter lezen om gedetailleerd beeld te krijgen van de Milanese zeden en gewoonten uit die tijd. Want details geeft Maldavi bij de vleet, soms zó overvloedig dat je het gevoel krijgt dat hij gewoon wil uitpakken met zijn kennis over Milaan in de renaissancetijd.

  Heel wat namen, gebeurtenissen, situaties… gaan inderdaad terug op de historische context, andere – dat geeft de auteur zelf toe – zijn ontsproten aan de fantasie van de schrijver. Van deze artistieke vrijheid hebben reeds meerdere auteurs gebruik gemaakt om zich in te dekken tegen historische onjuistheden en verdraaiingen.

  Het boek mag dan wel vlot lezen en de humor van Malvaldi bij momenten aanstekelijk werken, ik vind het persoonlijk jammer dat ‘dé homo universalis’ wordt misbruikt in een boek dat als thriller wordt aangeprezen.
  Dat dit boek mag dan wel in Italië een grote bestseller zijn (!?), in Vlaanderen zal het zeker geen potten breken.

  Paul Veevaete


Een beoordeling toevoegen