Uit de terreurspiraal

Een nieuw perspectief op terrorisme
Auteur: Willemijn Verkoren | Uitgever: Boom

24,90

Na het instorten van de Twin Towers op 11 september 2001 als gevolg van de aanslagen met passagiersvliegtuigen werd terrorisme bestempeld tot gevaar nummer één. De dreiging werd zo sterk gevoeld dat overheden overgingen op drastische maatregelen, waarbij duizenden miljarden euro’s werden uitgegeven en allerlei burgerlijke vrijheden werden ingeperkt.

Dat is opmerkelijk, want in westerse landen als Nederland is de kans om bij een terreuraanslag om het leven te komen even groot als de kans om door de bliksem te worden getroffen. Ook hebben de maatregelen niet geholpen. Na twee decennia van vergeefse ‘oorlog tegen terreur’ is het tijd om ons niet langer door angst te laten leiden en ons te richten op de achtergrond en beweegredenen van terroristen. Als we die begrijpen, kunnen we op zoek naar een uitweg uit de geweldsspiraal van terrorisme en terrorismebestrijding. De?escalatie is daarbij het toverwoord.

In Uit de terreurspiraal biedt Willemijn Verkoren een nieuw perspectief op terrorisme en contraterrorisme. Op basis daarvan doet zij voorstellen voor een effectievere bestrijding van terrorisme. Uit de terreurspiraal kan worden gelezen als een inleiding in het fenomeen terrorisme én als een pleidooi voor een ander beleid.

Willemijn Verkoren is politicoloog, historicus en universitair hoofddocent aan het Centrum voor Internationaal Conflict – Analyse & Management (CICAM) van de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024443697 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een nieuw perspectief op terrorisme

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Uit de terreurspiraal” te beoordelen