Tussen Oder en Zenne

Twee rivieren, twee grootvaders, twee oorlogen
Auteur: Joseph Pearce | Uitgever: Atlas Contact

24,99

Een aangrijpende familiegeschiedenis over de turbulente eerste helft van de twintigste eeuw. Een verhaal over nationalisme, oorlog en je hoofd boven water houden in een veranderende wereld.

In ‘Tussen Oder en Zenne’ schrijft Joseph Pearce over de levens van zijn grootvaders. Ze groeiden op aan twee zijden van Europa, de een in een Vlaams-katholiek milieu, de ander in een traditioneel Joods gezin. In de 20e eeuw vinden er veel veranderingen plaats: militarisme, antisemitisme, Vlaams nationalisme en uiteindelijk het fascisme sluipen in de levens van zijn grootvaders. De twee wereldoorlogen maken de politieke transformaties vervolgens onontkoombaar. Beide grootvaders proberen hun gezin te beschermen, of ze daarvoor nu moeten vechten, honger moeten lijden, of moeten vluchten.
‘Tussen Oder en Zenne’ is een aangrijpende en prachtig geschreven familiegeschiedenis die laat zien hoe de grote omwentelingen van de eerste helft van de twintigste eeuw het leven van doodgewone families op zijn kop kon zetten. Maar paradoxaal genoeg zijn het juist die politieke gebeurtenissen die de twee grootvaders uiteindelijk bij elkaar brengen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045040042 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Twee rivieren, twee grootvaders, twee oorlogen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

296

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-04-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tussen Oder en Zenne” te beoordelen