Tussen Dender en Mark

Landschap in beweging
Auteur: Eric Cosyns | Uitgever: Waerbeke

40,00

Tussen de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland ligt een gebied met zeldzame troeven en een eigen dynamiek. De glooiende landschappen met fraaie natuurgebieden baden er in stilte en nodigen uit om er te wandelen of te fietsen.
Deze iconische streek tussen Dender en Mark vormt het onderwerp én de scène van dit prachtige kijk- en leesboek. Het neemt je mee op een tijdreis die zowat 70.000 jaar geleden start bij de eerste signalen van menselijke aanwezigheid. De in dit boek verzamelde landschapsverhalen zijn gebaseerd op uitgebreide, vaak versnipperde kennis van historici, archeologen, natuurwetenschappers en -liefhebbers, nagelaten in talrijke geschriften en databanken. Eigen waarnemingen door de auteurs, aangevuld met zelfstandig natuur- en historisch onderzoek, maken van dit boek een levende ervaring.
Het landschap is voortdurend in beweging. Redenen genoeg om ook de meest recente ingrepen en plannen te belichten. Talrijke oude en actuele foto’s, kaarten en krantenknipsels, afgewisseld met adembenemende uitklappanorama’s van topfotograaf Patrick De Spiegelaere, illustreren de vele facetten van dit precieuze landschap.

Eric Cosyns (1964) is doctor in de biologie en werkt als adviseur natuur en landschap voor de West-Vlaamse Intercommunale (WVI). Hij is (co-)auteur van talrijke natuur- en bosbeheerplannen en was betrokken bij historisch-ecologisch onderzoek in Limburg, de Biesbosch en bij de totstandkoming van de Atlas wilde bomen en struiken, landschappelijk groen erfgoed in de provincies van Nederland en Vlaanderen. Hij publiceert geregeld bijdragen in natuur- en natuurhistorische tijdschriften. Historisch-ecologische aspecten zijn daarbij nooit ver weg.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492494078 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Landschap in beweging

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Niet beschikbaar

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tussen Dender en Mark” te beoordelen