Tussen de vier zeeën

Het leven van Thung Tjeng Hiang (1897-1960)
Auteur: Frans Glissenaar | Uitgever: Uitgeverij Verloren

29,00

‘Tussen de vier zeeën zijn wij allen broeders.’ Die uitspraak van de Chinese wijsgeer Confucius haalde Thung Tjeng Hiang (1897-1960) graag aan. En hij interpreteerde de betekenis ervan breder dan Confucius die had bedoeld: niet alleen binnnen China waren allen broeders, maar ook wereldwijd waren alle mensen broeders. Dat paste bij zijn positie als ‘wereldburger’, een term die tijdens zijn leven nog niet werd gebezigd, maar die wel op hem van toepassing was.

Hij was immers zelf Chinees, maar ook Indonesiër en ook Nederlander. En in een tijd van grote internationale politieke tegenstellingen reisde hij naar de Verenigde Staten, India, Suriname, Togo, China en de Sovjet-Unie. Daarnaast onderhield hij contacten met vele wetenschappers uit die en nog heel veel andere landen. Wetenschappers op het gebied van plantenziektekunde, maar vooral ook op het gebied van virologie, een in zijn tijd nog jonge tak van wetenschap.

Hij was er zelf één van de voorlopers van, als allereerste hoogleraar virologie ter wereld, aan de Landbouwhogeschool in Wageningen. Deze biografie gaat over zijn persoonlijke achtergrond en ontwikkeling, zijn betekenis voor de virologie en over zijn positie als Indonesische Chinees in het koloniale Nederlands Indië en het postkoloniale Indonesië.

Frans Glissenaar (1960) is freelance journalist en werkte voor tijdschriften, dagbladen en televisieprogramma’s. Hij publiceerde meerdere boeken over de koloniale geschiedenis van Indonesië, waaronder Voorheen Nederlands Indië (1994) en D.D., Het leven van E.F.E. Douwes Dekker (1999).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464550931 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het leven van Thung Tjeng Hiang (1897-1960)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

298

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tussen de vier zeeën” te beoordelen