Tussen bestormen en besturen

55 jaar D66 in de Nederlandse politiek (1966?2021)
Auteur: Coen Brummer, Simon Otjes | Uitgever: Boom

24,90

Toen 55 jaar geleden Democraten 66 werd opgericht, was het een vreemde eend in de bijt. Hans van Mierlo en zijn medeoprichters wilden met D’66 het bestaande politieke bestel doen ontploffen, waarna de partij zich zou opheffen. Ze wilden pragmatische politiek bedrijven, die antwoord gaf op de vragen van de moderne maatschappij. Ideologie was een verboden woord. D’66 was niet georganiseerd als klassieke massapartij, maar experimenteerde met een ledendemocratie van one man one vote. De partij voerde een Amerikaanse campagne, die door concurrenten met argwaan werd bekeken. D’66, kortom, bestormde het bastion van de Nederlandse politiek.

55 jaar later is D66 de tweede partij van Nederland. De democraten namen deel aan kabinetten, leverden ministers en wonnen en verloren verkiezingen – net als andere politieke partijen. Is D66 een partij geworden als alle andere? Of zijn de andere partijen juist op D66 gaan lijken? Daarover gaan de bijdragen in dit boek.

Coen Brummer is directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Simon Otjes is onderzoeker bij het Documentatiecentrum Nederlandse politieke Partijen van de Rijksuniversiteit Groningen en universitair docent Nederlandse politiek aan de Universiteit Leiden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024441440 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

55 jaar D66 in de Nederlandse politiek (1966?2021)

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

264

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tussen bestormen en besturen” te beoordelen