Turken en Koerden

Islam, nationalisme en moderniteit
Auteur: Gerrit Steunebrink | Uitgever: Gompel & Svacina

22,00

Historisch vormen de Koerden de grootste bevolkingsgroep ter wereld zonder eigen land. Ze wonen verspreid over verschillende landen in het Midden-Oosten, hebben een eigen taal en cultuur, maar geen autonome staat. Hun streven naar een onafhankelijk Koerdistan wordt door diverse landen in deze regio als een bedreiging ervaren.

Dit boek schetst een overzicht van de moeizame betrekkingen tussen Turken en Koerden en geeft een analyse van de huidige situatie. Op basis daarvan verkent het de mogelijkheden voor de Koerden om hun rechten als nationale minderheid te realiseren binnen Turkije. Daarbij komt het grensoverschrijdende, internationale karakter van de relaties ter sprake en worden die relaties en hun ontwikkelingen binnen het brede perspectief van islam, nationalisme en moderniteit gepresenteerd. De worstelingen en tegenstellingen in die moderniseringsgolf, die sinds de negentiende eeuw over het Midden-Oosten raast, bepalen ook de Europese verhoudingen tot Turken en Koerden.

Gerrit Steunebrink doceerde godsdienst- en cultuurfilosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij publiceerde op het gebied van godsdienst, metafysica en esthetica bij Hegel, Kant, Dilthey, Jaspers en Adorno. Binnen zijn cultuurfilosofie publiceert hij over islam, christendom, Turkije en Europa. Nu is hij geassocieerd onderzoeker aan het Titus Brandsma Instituut van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463712934 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Islam, nationalisme en moderniteit

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

164

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Turken en Koerden” te beoordelen