Tropenvader

Auteur: Diederik Samwel | Uitgever: Uitgeverij Brandt

22,50

Thema van de roman Tropenvader is een vader-zoonrelatie. De vader verzweeg veel over zijn jeugd in Nederlands-Indië voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat prikkelde de fantasie van Samwel die er zijn verhaal van maakte. Grotendeels verteld tegen het decor van zijn eigen jeugd, de jaren zeventig en tachtig in Amsterdam.   

Als zijn ouders in 1975 uit elkaar gaan, is Erik dertien. Met zijn twee jongere broers blijft hij bij zijn vader Fred, een hardwerkende advocaat die nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Kort na de scheiding trekt Dominique bij hen in. Dat is even wennen, want Dominique is een man.

Erik raakt gefascineerd door zijn autoritaire, zwijgzame vader die ook een warme, liefdevolle kant heeft. Heeft zijn sterke geldingsdrang te maken met zijn jeugd in Nederlands-Indië? Misschien dat Fred daarom voortdurend de tijd vooruit probeert te zijn: op naar een nieuw dossier, een andere relatie, een volgende levensfase. Gejaagd door de sluimerende angst dat het verleden hem op de hielen zit.

Freds geschiedenis komt aan het licht wanneer hij zijn zoons meeneemt op een reis door Java. Daar gaan ze ook op zoek naar de plek waar hij in het mannenkamp moet hebben gezeten.

‘Een ontroerend verhaal over hoe een Indisch kampverleden doorwerkt in volgende generaties.’ – Eveline Stoel, auteur van de bestseller Asta’s ogen

Diederik Samwel (1962) publiceert met enige regelmaat in de VPRO Gids en NRC Handelsblad. Daarnaast is hij columnist voor de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Samwel woonde in totaal zes jaar in Suriname en schreef daarover onder meer de roman Jelaya (2013) en Sranan Gowtu. Iconen uit de Surinaamse muziek (2016).

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493095298 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-02-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tropenvader” te beoordelen