Transitions in Spain

Auteur: Bert Schierbeek, Michiel Schierbeek | Uitgever: lecturis

40,00

Transitions in Spain is een reis door de veranderende bebouwde omgeving in Spanje. Een omgeving die reeds vele jaren in beweging is vanwege de migratie van mensen naar de grote steden.
Hoe alles is achtergelaten, de oude en moderne ruïnes die onaangeraakt blijven en alleen dan worden verwijderd of bebouwd als er iets nieuws voor in de plaats gezet wordt.
Nooit afgemaakte betonnen skeletten die, vaak keurig schoongemaakt, in al hun naaktheid in de wachtkamer van de vergetelheid staan. En de gaten in de straten van dorpen en steden, met fel oranje pur schuim geïsoleerde gevels die wachten op een nieuwe invulling, maar ook de nieuwe ontwikkelingen in de industrie, in de steden en de toeristische gebieden waar het geld verdiend wordt en waar grote projecten worden ontwikkeld.
Een land dat snel verandert, maar met een binnenland waar het oude Spanje nog heerst, met landschappen van een bewonderenswaardige rauwe weidsheid en waar de dorpen nog op organische wijze in het land gezet lijken te zijn.

Dit boek is ook een hommage aan zijn vader Bert Schierbeek, de schrijver en dichter, die al sinds 1950 uitgebreid door Spanje reisde en over dat land schreef.
In 1952 een reisboek en later in proza en poëzie. Op deze reizen werkte hij ook diverse malen samen met bekende fotografen en schreef hij teksten voor fotoboeken over Spanje. Een keuze van al deze teksten zijn verwerkt in dit boek en brengt ons terug in de tijd.
Zoals Bert Schierbeek eens zei; het leven bestaat niet uit één verhaal maar 77 verhalen tegelijkertijd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462265110 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-02-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Transitions in Spain” te beoordelen