Transgender in Nederland

Een buitengewone geschiedenis
Auteur: Alex Bakker | Uitgever: Boom

37,90

Historicus Alex Bakker beschrijft voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland en laat hen – van de oudste pioniers tot de jongste genderkinderen – zelf aan het woord.

Bij de geboorte wordt voor elk kind standaard de keuze gemaakt: jongen of meisje. Maar niet bij iedereen klopt deze keuze ook. Ee?n op de twintig mensen voelt zich niet eenduidig man of vrouw. Alleen al in Nederland veranderen daarom elk jaar enkele duizenden mensen van geslacht. Nederland heeft nu al ruim zestig jaar ervaring met transgenderzorg en loopt daarmee voorop in de wereld. Historicus Alex Bakker, zelf transgender, onderzoekt het verhaal van medische behandelingen, maatschappelijke discussies en de veranderende publieke opinie. Bakker spreekt met transgenders die deze bewogen geschiedenis zelf hebben beleefd en laat sleutelfiguren als psychologen, artsen en politici aan het woord.

Alex Bakker is historicus en schrijver. Hij woont in Amsterdam en Berlijn. Eerder verscheen van zijn hand onder andere het verhaal over zijn eigen jeugd, Mijn valse verleden, en werkte hij mee aan verschillende documentaires waaronder Transit Havana.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089536228 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een buitengewone geschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-01-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Transgender in Nederland” te beoordelen