Toujours l’amour

Liefde, lust en bedrog in Frankrijk door de eeuwen heen
Auteur: Henk Steenhuis | Uitgever: J.M. Meulenhoff

24,99

Een fascinerende geschiedenis van de liefde. Henk Steenhuis laat zien waarom Frankrijk het land van de liefde is en hij vertelt over romantische en kleurrijke avonturen vol passie, verleidingskunst, avontuurtjes en bedrog.

In de liefde kunnen mensen maar beter hun verstand gebruiken; dat was in Frankrijk lange tijd de heersende opvatting. Wie verliefd was en naar zijn hart luisterde, kwam er meestal bekaaid vanaf – hartstocht was een recept voor ongeluk. Een gearrangeerd huwelijk had de voorkeur: twee families werden met elkaar verbonden, waarbij alles draaide om zakelijke en financiële belangen en om status. Voor liefde en passie moest men beslist elders zijn, en zo ontstond als vanzelf een leven vol leugens, intriges en avontuurtjes. De kunst van het verleiden vierde hoogtij. Deze manier van leven heeft lang standgehouden, totdat de moderne tijd aanbrak en het romantische huwelijk alsnog ten tonele verscheen.

Frankrijk-deskundige Henk Steenhuis beschrijft met groot enthousiasme deze fascinerende cultuurgeschiedenis van de opkomst van de bourgeoisie tot aan onze tijd, waarbij we ook meer te weten komen over het avontuurlijke liefdesleven van Benoîte Groult, generaal Pétain, Valérie Trierweiler, François Mitterrand, Anne Pingeot, Jacques Chirac, Carla Bruni, Dominique Strauss-Kahn en vele anderen.

De pers over Wij van de hbs

‘Een heerlijk boek.’ Trouw

‘De prachtige affiches en kleurenplaten, waarmee Wij van de hbs is volgestopt, zorgen naast de al sterke inhoud voor visueel spektakel.’ Historiek.nl

‘Vlotte geschiedschrijving die aan het denken zet.’ **** NRC Handelsblad

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029097789 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Liefde, lust en bedrog in Frankrijk door de eeuwen heen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

21-06-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Toujours l’amour” te beoordelen