Tot uw dienst

Auteur: Alexander Pechtold, Bart Snels | Uitgever: Prometheus

21,50

Van de toeslagenaffaire tot het vastgelopen stikstofdossier: de kranten staan vol over de ‘bestuurscrisis’ waar Nederland in verkeert. In die discussie wordt één stem opvallend weinig gehoord: de vele tienduizenden mensen die het overheidsbeleid ook echt moeten uitvoeren. In de politiek worden zij niet gezien en op de ministeries worden zij niet begrepen.
Tot die conclusie kwamen Alexander Pechtold en Bart Snels toen zij enkele jaren geleden zelf de overstap maakten van de Tweede Kamer naar de wereld van de uitvoering. Sindsdien noemen zij zichzelf ‘bekeerlingen’. Het zijn de medewerkers in de publieke dienstverlening, en niet de politici en de beleidsmakers, die de overheid draaiende houden en vaak haarfijn doorhebben wat er nu misgaat.
In Tot uw dienst komen zij voor het eerst ongefilterd aan het woord. Dagelijks zien zij hoe wensdenken de politieke agenda bepaalt, goedbedoelde moties stuklopen op de praktische realiteit en burgers verdwalen in de bureaucratie. De toon is niet klagerig, maar wel kritisch.
Bovenal is het een hoopvol boek. Gepassioneerde publieke dienstverleners schetsen door middel van herkenbare, persoonlijke en soms grappige verhalen de bestuurlijke weg vooruit. Ook u bent straks een bekeerling.
Voor Tot uw dienst interviewden Alexander Pechtold en Bart Snels tien publieke dienstverleners, en Mark Rutte en Herman Tjeenk Willink. De interviews werden uitgewerkt door freelancejournalist Elian Yahye.

Alexander Pechtold was minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en van 2006 tot 2018 fractievoorzitter van D66. Hij is algemeen directeur van het CBR en voorzitter van de raad van commissarissen van de Nederlandse Loterij.

Bart Snels is inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane op het ministerie van Financiën. Van 2017 tot 2021 zat hij voor GroenLinks in de Tweede Kamer.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044654196 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-02-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tot uw dienst” te beoordelen