Tot op de draad

De ervaringen van Tweede Wereldoorlog veteraan, Screaming Eagle John Primerano,
Auteur: Cailin Casey | Uitgever: Brave New Books
Ongeveer 3-5 werkdagen

19,95

Tweede Wereldoorlog veteraan John Primerano vertelt op doordringende en humoristische wijze over zijn leven. Beginnend met zijn jeugd in de VS tijdens de financiële crisis van de jaren ’30 van de vorige eeuw, vertelt hij over zijn vindingrijkheid en hoe hij en zijn vrienden met weinig middelen de verveling te lijf gingen.

Diezelfde vindingrijkheid komt hem goed van pas als hij na zijn vrijwillige aanmelding bij het leger en zijn basistraining, zich aansluit bij de beroemde 101st Airborne Division en daar als radioman wordt opgeleid. Hij vervolgt zijn verhaal met zijn ervaringen tijdens de strijd in onder andere Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk.

Na terugkomst in de VS volgt er eervol ontslag en de zoektocht naar een bestaan met betekenis, waarbij weer hard werken, familie en broederschap het meest belangrijk zijn.

Tot op de draad is een relaas met hoogte- en dieptepunten, met verliezen en overwinningen, maar vooral met kameraadschap, ontstaan in de strijd en voortdurend voor de rest van zijn leven. Een bijzonder verhaal van een gewone soldaat.

Artikelnummer: 9789464059403 Categorieën: , , ,
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

De ervaringen van Tweede Wereldoorlog veteraan, Screaming Eagle John Primerano,

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-05-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 3-5 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tot op de draad” te beoordelen