Toppi’s in de Tropen

Herinneringen van een hydrograaf aan Nieuw-Guinea (1954-1960) naar een manuscript van ktz. b.d. H.N.B. roels (1932-1998)
Auteur: H.N.B. Roels | Uitgever: Uitgeverij De Bataafsche Leeuw B.V.

22,50

Hydrografie, oftewel het in kaart brengen van het profiel van de zeebodem, is een vakgebied dat de laatste halve eeuw een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. Het handwerk zoals dat vroeger werd verricht, met toppi’s (toptekens), theodolieten en triangulatiesextanten, is er voor de huidige generatie hydrografen niet meer bij. Maar vijftig jaar geleden, vlak voor de introductie van de eerste radiografische technieken in de hydrografie, werd in Nieuw-Guinea nog intensief op deze manier gewerkt. Op levendige wijze heeft H.N.B. Roels in zijn memoires beschreven hoe het eraan toeging op de ‘witte vloot’ van de Koninklijke Marine, op de hagelwitte kelapa-stranden onder de koperen ploert, in het kraakheldere zeewater tussen het bloedrode karang, in de grijsbruine loempoer van het bako bako tussen de krokodillen en de agas-agas vliegjes, of bij de kampongs van de koppensnellers. Het Nieuw-Guinea van toen komt weer tot leven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789067075848 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Herinneringen van een hydrograaf aan Nieuw-Guinea (1954-1960) naar een manuscript van ktz. b.d. H.N.B. roels (1932-1998)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

252

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

13-08-2004

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Toppi’s in de Tropen” te beoordelen