Toon mij wie je bent

Auteur: Miek van Dongen | Uitgever: lecturis

20,00

Met de dementie van haar moeder als aanleiding, heeft Miek van Dongen zich verdiept in de wereld die schuilgaat achter een dementieproces.

Met de dementie van haar moeder als aanleiding, heeft Miek van Dongen zich verdiept in de wereld die schuilgaat achter een dementieproces. Om de veranderingen in het dementieproces nauwgezet te volgen, heeft ze gedurende het laatste levensjaar van haar moeder bij elk bezoek een pinhole gemaakt; zo’n 45 stuks. Met het boek Toon mij wie je bent legt ze de vinger op de zere plek. De subtiele verschuivingen worden zichtbaar en versterkt door de authentieke, ambachtelijke pinholetechniek (gemaakt op lichtgevoelig papier in een doos met klein gaatje). De uitwerking is niet-voorspelbaar en verrassend. Hoe meer de dementerende persoon stilvalt en vervaagt, hoe scherper het beeld wordt.

De ervaringen en verwonderingen tijdens dit proces heeft Miek essayistisch onderzocht en uitgewerkt in fragmenten; tot een universeel onderwerp waarin zowel ouder als kind, als de lezer en toeschouwer bevraagd wordt op ieders eigen realiteit. De titel Toon mij wie je bent geeft aan dat een nieuwe kijk op de werkelijkheid nodig is.

Met dit intieme kunstproject komt de wereld van dementie heel menselijk dichtbij.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462264212 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

96

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Toon mij wie je bent” te beoordelen