Tom Poes en de watergeest

Auteur: Marten Toonder | Uitgever: Hanzeboek

29,99

Een klassieker van Marten Toonder. Na ruim 70 jaar weer in druk. Met een nawoord en extra illustraties

Marten Toonder zag zichzelf graag als een heer van stand. Hij vergeleek zich dikwijls met zijn creatie, Ollie B. Bommel, ook een heer. Toonder werd beroemd met zijn Tom Poes en Olie B. Bommel-strips die in talloze kranten in binnen- en buitenland verschenen. Als geen ander wist Toonder hoe je een spannend verhaal moest vertellen. Met zijn Toonder studio’s drukte hij een enorme stempel op de Nederlandse stripwereld.

Veel minder bekend dan zijn Bommelstrips zijn de prentenboeken van Marten Toonder. In de na-oorlogse jaren, de beginjaren van zijn strip, verscheen een aantal kinderboeken met prachtige illustraties. Het zijn nu veelgezochte collectors items.

Het prentenboek Tom Poes en de watergeest uit 1950 is een bewerking van het gelijknamige stripverhaal dat in 1947 in de Nieuwe Rotterdamse Courant verscheen.

In nauwe samenwerking met de Toonder Compagnie publiceert Just Publishers, na de heruitgave van Tom Poes en de Laarzenreuzen uit 1948, nu de herdruk van Tom Poes en de Watergeest. Gebonden en met linnen rug. Bovendien worden als extra een nawoord en een reeks kleurenillustraties toegevoegd.

Marten Toonder (1912-2005) is Nederlands bekendste stripauteur. Zijn boeken zijn bestsellers. Veel van de uitdrukkingen en zegswijzen uit zijn Bommel-verhalen zijn mettertijd deel geworden van de Nederlandse taal.

Van het boek is in een beperkte oplage van 99 stuks ook een luxe editie verschenen met rode rug, ex libris en losse plaat. Meer weten: info@justpublishers.nl

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089750518 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

48

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-01-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tom Poes en de watergeest” te beoordelen