Tom Poes en de laarzenreuzen

Auteur: Marten Toonder | Uitgever: Hanzeboek

24,95

Tom Poes en de laarzenreuzen – Marten Toonder

Een heer van stand, zo zag Marten Toonder zich zelf graag. Hij vergeleek zichzelf dikwijls met zijn creatie, Ollie B. Bommel, ook een heer. Toonder werd beroemd met zijn Tom Poes en Olie B. Bommel-strips die in talloze kranten in binnen- en buitenland verschenen. Met zijn Toonder studio’s drukte hij een enorm stempel op de Nederlandse stripwereld. Als geen ander wist hij hoe je een spannend verhaal moest vertellen.

Veel minder bekend dan zijn Bommelstrips zijn de prentenboeken van Marten Toonder. In de late jaren veertig, de beginjaren van zijn strip, verscheen een aantal kinderboeken met prachtige illustraties. Tom Poes en de Laarzenreuzen uit 1947 is een bewerking van het allereerste Tom Poesverhaal dat onder de naam Tom Poes en de blauwe aarde in 1941 in dagblad De Telegraaf verscheen.

In nauwe samenwerking met de Toonder Compagnie publiceert Just Publishers, ruim 70 jaar na de eerste verschijning, een herdruk van Tom Poes en de Laarzenreuzen. Gebonden en met linnen kaft. Bovendien worden als extra een reeks kleurenillustraties toegevoegd.

Marten Toonder (1912 – 2005) is Nederlands bekendste stripauteur. Zijn boeken zijn bestsellers. Veel van de zegswijzen uit zijn Bommel-verhalen zijn mettertijd deel geworden van de Nederlandse taal.

(Fragment) ‘Punt uit! – zei Heer Bommel. – dat is een raar verhaal, Tom Poes! Zou het werkelijk gebeurd zijn? Dat moet haast wel, want dit is een boek met Ware Geschiedenissen…Tja…eh…hm! En wat nu Tom Poes? Wat bedoelde je eigenlijk?’

Bekijk ook: Tom Poes en de watergeest

Van het boek is in een beperkte oplage van 99 stuks ook een luxe editie verschenen met rode rug, ex libris en losse plaat. Meer weten : info@justpublishers.nl

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089758040 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

40

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tom Poes en de laarzenreuzen” te beoordelen