Toffe jongens

100 zestigplussers over hun jeugd
Auteur: Emile Bode | Uitgever: Just Publishers

22,50

Een boek boordevol herinneringen over de jaren zestig en zeventig: mooie verhalen, stoere avonturen en ook met weemoed naar een voorbije tijd. Met veel foto’s. Journalist Emile Bode, zelf 68, sprak met tientallen zestigplussers over hun jongensjaren en noteerde hun herinneringen. Daarbij nam hij gelijk ook maar zijn eigen jeugd mee. Zestigers vertellen de verhalen over hun roerige jeugdjaren. Over het lekkende inktpotje op school. Papieren pijltjes schieten en cowboytje spelen in straten waarin bijna geen auto’s staan. Over zwartwit-tv met Rawhide en Bonanza. De eenvoudige maaltijden en de spoetnik en vlaflip. Kolen scheppen in de kelder. Over de meisjes in minirokken. Maar ook over het eindeloos sparen voor een brommer, de smartphone van de sixties.

En hoe zeer deed jouw kont op de harde kerkbank? Wat was jouw eerste popsingle? Droegen de zestigplussers van nu toen allemaal bordeelsluipers en broeken met wijde pijpen? Hoe was hun jeugd zonder gekleurde medemens?

Een boek vol herinneringen van de toffe jongens van toen. Ze maakten wat mee in de sixties en seventies! Over schaatslegende Eric Heiden als logé in huis. Ontmaagd worden door een ouder meisje. Voor het eerst oog in oog met een zwarte man. Het eerste sigaretje en roken in de klas en nog veel meer. Kortom, de jongensjaren van toen waren echt tof.

Auteur Emile Bode over Toffe jongens: ‘Ik heb niet eerder met zoveel plezier aan een boek gewerkt!’

Journalist Emile Bode (1954) werkte 38 jaar voor dagblad De Telegraaf en inmiddels al weer 7 jaar voor Max Magazine. Hij is auteur van zestien boeken, waaronder de bestseller De Dikke Bode met honderden schoonmaaktips.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089754356 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

100 zestigplussers over hun jeugd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Toffe jongens” te beoordelen