Toffe Jongens

Zestigers over opgroeien in de sixties
Auteur: Emile Bode | Uitgever: Just Publishers

15,00

Toffe jongens, zestigers over opgroeien in de sixties

Emile Bode

Het definitieve boek over jong zijn in de jaren vijftig, zestig en zeventig! Journalist/ pensionado Emile Bode sprak met tientallen leeftijdsgenoten en noteerde hun herinneringen. Daarbij nam hij gelijk ook maar zijn eigen jeugd mee. Emile Bode over Toffe jongens: ‘Ik heb niet eerder met zoveel plezier aan een boek gewerkt!’

Over het lekkende inktpotje op school. Papieren pijltjes schieten en cowboytje spelen in straten waarin bijna geen auto’s staan. Over zwartwit-tv met Rawhide en Bonanza. Gehaktballen in dikke jus, de spoetnik en de vlaflip. Kolen scheppen in de kelder. Over de meisjes in minirokken. Maar ook over het sparen voor een eigen brommer, de smartphone van de sixties.

En hoe zeer deed jouw kont op de harde kerkbank? Wat was jouw eerste popsingle? Droegen de zestigplussers van toen allemaal bordeelsluipers en broeken met wijde pijpen? Hoe was hun jeugd zonder gekleurde medemens?

Een boek vol herinneringen van de toffe jongens van toen. Ze maakten wat mee in de sixties en seventies! Over schaatslegende Eric Heiden als logé in huis. Ontmaagd worden door een ouder meisje. Het eerste sigaretje en roken in de klas en nog veel meer.

De jongensjaren van toen waren echt tof. Een boek vol herinneringen, mooie verhalen, stoere avonturen en ook met weemoed naar een voorbije tijd. Terugkijkend was het een hartstikke leuke jeugd, samen met elkaar. Met veel foto’s.

Journalist Emile Bode (1954) werkte 38 jaar voor dagblad De Telegraaf en inmiddels al weer 7 jaar voor Max Magazine. Hij is auteur van zestien boeken, waaronder de bestseller De Dikke Bode met honderden schoonmaaktips

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089756763 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Zestigers over opgroeien in de sixties

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

20-11-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Toffe Jongens” te beoordelen