Toean Stammeshaus

Militair, verzamelaar en besuurder in Atjeh
Auteur: John Klein Nagelvoort | Uitgever: LM Publishers

27,00

Deze historische biografie beschrijft het wonderbaarlijke leven van F.W. Stammeshaus, een Indische Nederlander met Chinees en Duits bloed, geboren te Sigli in Atjeh in voormalig Nederlands-Indië. Zijn nauwkeurige beschrijvingen van de duizenden verzamelde objecten, foto’s en anekdotes geven een gedetailleerd beeld van het koloniaal bestuur en het leven in Atjeh tijdens de nadagen van de bloedige Atjehoorlog.
Verzamelaar, militair, klerk, bestuurder, oprichter en conservator Atjehmuseum en conservator van het Koloniaal Instituut te Amsterdam zijn enkel de belangrijkste functies die Stammeshaus in zijn loopbaan heeft bekleed. Nadat hij zich in 1931 voorgoed in Amsterdam vestigde, begon hij objecten in te schrijven in de registers van het Koloniaal Instituut. Na zijn pensionering startte hij met het schrijven van zijn memoires. Het werden uiteindelijk 33 delen die grotendeels bewaard zijn gebleven.

Auteur
John Klein Nagelvoort is sinds 2011 verbonden aan Museum Bronbeek als onderzoeker en registrator. Zijn specialisme is de Atjeh-oorlog. Als schrijver publiceert hij onder andere voor Museum Bronbeek, Moesson en Geschiedenis Magazine.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460224744 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Militair, verzamelaar en besuurder in Atjeh

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-05-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Toean Stammeshaus” te beoordelen