Tiergartenstrasse

Auteur: Erik Larson | Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.

10,00

‘Verreweg Larsons beste en boeiendste werk van narratieve non-fictie.’ – New York Times

Berlijn 1933. William E. Dodd wordt de eerste Amerikaanse ambassadeur in het Duitsland van Adolf Hitler, in het jaar dat een keerpunt in de moderne geschiedenis zou blijken.

Dodd, een kalme professor uit Chicago, neemt zijn vrouw, zijn zoon en zijn flamboyante dochter Marthe mee. In eerste instantie is Marthe erg onder de indruk van de pracht en praal, de feesten en de knappe politici en officieren van het Derde Rijk. Hun grenzeloze enthousiasme voor dit ‘nieuwe Duitsland’ is aanstekelijk en ze heeft ene affaire na de andere, onder meer met het eerste hoofd van de later zo gevreesde Gestapo, Rudolf Diels.

Maar als bewijs van de Jodenvervolging zich begint op te stapelen en ooggetuigen schokkende verklaringen afleggen, begint William Dodd berichten naar de VS te sturen waarin hij zijn zorgen uit. Het State Department reageert echter grotendeels met onverschilligheid.

Gedurende 1933 wordt de situatie steeds grimmiger en komt het leven van de ambassadeursfamilie in een storm terecht, vol intrige, romantiek en uiteindelijk afgrijzen als Hitler zijn ware gezicht laat zien met een uitbarsting van schokkend geweld tijdesn de Kristallnacht.

Doordrenkt van de gespannen sfeer van deze periodeen vol indrukwekkende portretten van de bizarre Göring en de charmante maar zeer sinistere Goebbels geeft Tiergarten Strasse een ooggetuigenverslag van de gebeurtenissen zoals die elkaar in hoog tempo opvolgen.

Tiergarten Strasse is een indrukwekkend boek over een grote dreiging die iedereen pas veel te laat heeft zien aankomen waarmee het ook een actueel en noodzakelijk boek is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045215051 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

27-02-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

1 beoordeling voor Tiergartenstrasse

  1. 4 van 5

    Historiek

    Dit boek geeft een goed beeld van de woelige jaren in Duitsland voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De boekcover wekt de suggestie dat de spionage-activiteiten van dochter Martha een hele grote rol spelen, maar dat is maar ten dele zo. Haar vrijage, meer is het feitelijk niet, met de Russische geheime dienst komt wel aan bod maar heel belangrijk is dit echter niet voor het boek. We zien vooral, door de ogen van ambassadeur Dodd en zijn familie, hoe Duitsland vanaf 1933 verandert en hoe Amerika omging met die spanningen. De schrijfstijl van Erik Larson is zeer toegankelijk. Inhoudelijk erg sterk boek. Zeker aanrader voor wie een beeld wil krijgen van de complexe aanloop naar de Tweede Wereldoorlog en de ontwikkeling van Duitsland in die jaren.


Een beoordeling toevoegen