Thomas Merton, De mens achter de monnik

Een leven in dagboeken
Auteur: Thomas Merton | Uitgever: Uitgeverij Damon VOF

29,90

‘De mens achter de monnik’ is een prachtige manier om kennis te maken met Merton op zijn zoektocht naar hedendaagse, authentieke en wereldwijde spiritualiteit.

De trappist Thomas Merton is bekend geworden door zijn autobiografische bestseller ‘Louteringsberg’. Mertons echte autobiografie is echter vooral te vinden in zijn dagboeken. Deze door twee kenners van Mertons werk samengestelde bloemlezing is daarom een prachtige manier om kennis te maken met Merton op zijn zoektocht naar hedendaagse, authentieke en wereldwijde spiritualiteit. Zijn frustratie over de censuur van zijn anti-oorlogsgeschriften en zijn affiniteit met de natuur worden in beeld gebracht en wij krijgen inzage in zijn dromen en zijn ervaringen met goddelijke en menselijke liefde, inclusief zijn geheime liefdesrelatie. Ook zijn we getuige van zijn groeiende openheid naar andere tradities en zijn interesse in de interreligieuze dialoog, waarvan hij een pionier werd. Merton zelf vond overigens dat zijn beste schrijfwerk in zijn dagboeken te vinden was.

De aantekeningen beginnen in 1939, twee jaar voordat hij intrad in Gethsemani. Ze breken abrupt af in Azië, waar hij na een lezing voor een abtencongres in Bangkok op 53-jarige leeftijd door een ongeval sterft.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463403511 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een leven in dagboeken

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-09-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Thomas Merton, De mens achter de monnik” te beoordelen