Then & Now Amsterdam

Auteur: Sharon Hansma | Uitgever: Boom

29,90

Een uniek en nostalgisch stemmend overzicht van een veranderende stad

Sharon Hansma, de fotograaf achter de populaire Instagrampagina Then & Now Amsterdam, brengt de grote en kleine transformaties van Amsterdam in beeld door oude foto’s van bekende en onbekende fotografen te reproduceren. Ruim honderd jaar later staat Hansma op dezelfde plek als de fotografen van weleer om de veranderende stad vast te leggen.

Then & Now Amsterdam toont heden en verleden in één oogopslag en nodigt uit tot het zoeken naar verschillen. Soms zijn die klein en lijkt het enige wat er in al die jaren is veranderd het aantal geparkeerde fietsen en auto’s. Net zo vaak zijn de verschillen gigantisch doordat beeldbepalende gebouwen – zoals het Paleis voor Volksvlijt en het Panoramagebouw – zijn verdwenen, grachten zijn gedempt en straten zijn verbreed. De foto’s van toen tonen vaak een verstild, maar ook verkrot Amsterdam van voor de auto, het massatoerisme en de elektriciteit, terwijl de foto’s van nu de drukte van de moderne metropool laten zien.

Then & Now Amsterdam laat het oude en nieuwe Amsterdam zien in al haar facetten, van de karakteristieke binnenstad tot de nieuwe wijken die aan de rand van stad verrezen. Het boek is een ode aan Amsterdam en verandert je blik op de stad voorgoed.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024465712 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

15-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Then & Now Amsterdam” te beoordelen