The Great American Dictator

Deel 1 Donald Trump en zijn 40 rolmodellen
Auteur: Frank Schaper | Uitgever: Frank Schaper

30,00

The Great American Dictator, deel I, Donald Trump en zijn 40 rolmodellen
De conservatieve columnist Robert Kagan vergeleek Trump met Caesar en zei: ‘A Trump dictatorship is increasingly inevitable’. Volgens de Republikein Liz Cheney, een verklaard vijand van Donald Trump, zijn de Verenigde Staten ‘sleepwalking into dictatorship’. Hun waarschuwingen, gedaan in december 2023, waren echter niet besteed aan hun partijgenoten. Een jaar voor de verkiezingen van november 2024 vroeg Fox-presentator Sean Hannity aan Trump of hij een dictator zou zijn tijdens een tweede termijn, waarop Trump antwoordde: ‘Only on Day One. After that, I’m not a dictator.’ Hij loog. Donald Trump voldoet aan vrijwel alle kenmerken en uitingsvormen die leiderschapsexpert Frank Schaper in 2015 formuleerde voor een dictator, in zijn boek Het Dictatorvirus, zoals grootheidswaan, zelfverrijking, bedrog, geheimen, sektegedrag en corruptie. Trumps pogingen om zijn macht te behouden na de verloren verkiezingen in november 2020 zijn bekend. Minder bekend is hoe hij een dictator is geworden. Wie waren zijn voorbeelden? In dit eerste deel van de Trumptrilogie The Great American Dictator ontleedt Schaper de complete set van 40 rolmodellen die het leven, de loopbaan en de modus operandi van de 45ste president van de Verenigde Staten hebben gevormd.
Trumps rolmodellen variëren van zijn ouders tot legendarische zakenmannen, een Arabische wapenhandelaar, bijzondere filmpersonages, illustere Hollywoodbazen, Amerikaanse presidenten, een Franse president en een Russische dictator. Vrijwel alles wat Trump doet of zegt heeft hij van hen afgekeken, bewust of onbewust. Met zijn liefde voor goud, golf en valsspelen imiteerde Trump zijn filmheld Auric Goldfinger. Zijn uitspraak ‘You’re fired!’ kopieerde hij van New York Yankees-eigenaar George Steinbrenner. Het bijbehorende schietgebaar en zijn geknepen blik keek Trump af van zijn idool Clint Eastwood. ‘Make America Great Again’ was eerst de slogan van rolmodel Ronald Reagan en het woord ‘witchhunt’ werd al veelvuldig gebruikt door Trumps inspirator Richard Nixon. Zijn strategie in rechtszaken leerde hij van zijn mentor, advocaat en fixer Roy Cohn. Wie Trump écht wil begrijpen moet dus eerst zijn rolmodellen bestuderen.

Over de auteur: Frank Schaper (1958) is zelfstandig leiderschapstrainer en personal coach, en auteur van zeven boeken, waaronder Hoe je een geboren leider wordt (2009) en Het Dictatorvirus (2015, herziene versie 2022).
www.dictatortrump.net
www.frankschaper.nl

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083395807 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Deel 1 Donald Trump en zijn 40 rolmodellen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

460

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-02-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “The Great American Dictator” te beoordelen