The Bright Side of Life

Een verhaal over vluchten en opnieuw beginnen
Auteur: Bright Richards, Margriet Stuurman | Uitgever: De Meent

22,50

Tijdens de bloedige burgeroorlog in Liberia staat Bright Richards, theatermaker van beroep, oog in oog met een kindsoldaat van Charles Taylor die hem met een Kalasjnikov wil doodschieten.

De enige reden waarom Bright dit incident overleeft, is het feit dat hij wordt herkend als BL’er – Bekende Liberiaan. Hij heeft in die tijd zijn eigen programma op de nationale tv. Hij ontvlucht zijn land en komt in 1991 in Nederland terecht. Omdat hij hier niemand kent, een publiek mist en niets liever wil dan integreren, loopt hij de eerste jaren op klompen rond. Zo wordt hij bekend als ‘de Afrikaan op klompen’. Later gaat hij naar de Theateracademie en speelt hij in diverse gezelschappen, waaronder het Ro Theater.

In dit boek laat Bright ons de wereld zien vanuit zijn bijzondere perspectief – zijn eigen, onvervreemdbare ‘side of life’. Hij vertelt over zijn jeugd, de vlucht voor het oorlogsgeweld en het kafkaëske inburgeringsproces in Nederland. In 2004 richt hij samen met zijn vrouw Margriet een organisatie op om oude en nieuwe Nederlanders met elkaar te verbinden: New Dutch Connections. Zij winnen diverse prijzen en hun benadering slaat op vele niveaus aan – in boardrooms van bedrijven, bij gemeentelijke overheden en bij het theaterpubliek, tot de koning en koningin aan toe. Hun grote doel is dat vluchtelingen van nu, van wie 92 procent werkloos is, zich veiliger gaan voelen in Nederland en zich ontwikkelen tot ‘belastingbetalende burgers’, zoals Bright dat to-the-point formuleert. Ieder mens kan op zoek gaan naar zijn eigen ‘klompen’, zijn eigen rol in de samenleving.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083112558 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een verhaal over vluchten en opnieuw beginnen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

11-10-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “The Bright Side of Life” te beoordelen