Tattoo Jan

Jan Born en de geschiedenis van de tatoeage in Nederland
Auteur: Kim Heijdenrijk | Uitgever: Just Publishers

21,99

Tattoo Jan is een eerbetoon aan een van Neerlands tatoeagegrootmeesters en een boeiend, en soms ook hilarisch, onderzoek naar het heden en verleden van de tattoo in Nederland.

De tattoo is volledig ingeburgerd in het Nederlandse straatbeeld. Aan de hand van het levensverhaal van Jan Born wordt de geschiedenis en opmars van de tatoeage in Nederland beschreven. Jan Born (1958) is één van de eerste en nog altijd praktiserende professionele tatoeëerders van Nederland. Zijn leven leest als een avonturenroman: hoe hij als Delfstblauwschilder de overstap maakte naar het schilderen op de huid, zijn eerste shops in Vlaardingen, zijn vele kleurrijke klanten, het succes van Tattoo Studio Jan in Rotterdam, de avonturen die hij beleefde op tattoconventies én de terugkeer naar zijn eerste en grootste liefde: het Delftsblauw.

Heijdenrijk beschrijft doldwaze situaties waarbij ze zelf aan den lijve ondervindt waar de liefde voor de lichaamsversiering van de klant en de passie van de prikkende ambachtslui vandaan komt.

Over Op zoek naar George, het eerste boek van Kim Heijdenrijk, schreef NBD/Biblion: ‘Een magnifiek verhaal voor een debuut. De stijl van het boek doet denken aan Annejet van der Zijl. Heijdenrijk toont zich een veelbelovend schrijfster.’
Historisch journalist Kim Heijdenrijk (1979) woont en werkt in Den Haag. Eerder versheen Op zoek naar George dat positieve kritieken kreeg. Ook haar Mevrouw Breek mocht op veel (media)aandacht rekenen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089755230 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Jan Born en de geschiedenis van de tatoeage in Nederland

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-05-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Tattoo Jan” te beoordelen