Tand des tijds

Het CDA in de nieuwe eeuw
Auteur: Pieter Gerrit Kroeger | Uitgever: Prometheus

24,99

De geschiedenis van het CDA is een relaas waarin aldoor juist niet gebeurt wat kenners, waarnemers en pundits aannamen. Een verhaal van het ongedachte, onvermoede, onvoorspelbare en onderschatte. In de CDA-historie val je van de ene verrassing in de andere en dat maakt de wederwaardigheden van een op het eerste gezicht toch wat brave, bijna een tikje saaie, nette mensenpartij soms bijna ontregelend. Al jaren wordt de definitieve ondergang van de partij aangekondigd, maar keert zij toch weer terug in het hart van de macht. En dan weer lijkt de partij onverslaanbaar, maar stort ineen en belandt in de oppositie. Zelden is een partij dieper gevallen dan het CDA in 2010, of hoger gestegen dan in 2002. En nu heeft de partij het op een na laagste aantal kamerzetels ooit in haar geschiedenis en lijkt niettemin in het kabinet invloedrijker en doortastender dan haar drie ploeterende coalitiepartners. Hoe kan dat? En wat kan er nog meer aan verrassingen gebeuren? P.G. Kroeger loopt al jaren rond op het Binnenhof en schreef, van binnenuit, het definitieve boek over de fascinerendste en wellicht meest Nederlandse én meest Europese van al onze politieke partijen.

PIETER GERRIT KROEGER is Binnenhofwatcher. Hij was onder meer adviseur van verschillende ministers van Onderwijs, politiek adviseur van de HBO-raad en hoofdredacteur van ScienceGuide, en evalueerde voor het CDA verschillende verkiezingsuitslagen. Hij publiceerde eerder samen met Jaap Stam De rogge staat er dun bij. Macht en verval van het CDA 1974- 1998.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044633665 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het CDA in de nieuwe eeuw

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

528

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-12-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

1 beoordeling voor Tand des tijds

  1. Historiek

    “In dit boek wordt de CDA-historie beschreven door een CDA-bril. Kroeger is immers al decennia nauw betrokken bij de partij. Hij was onder meer medewerker van coryfeeën als Wim Deetman en Camiel Eurlings. Objectiviteit hoeven we van hem daarom niet te verwachten, maar hij biedt wel amusante inkijkjes in de partijkeuken.” – Fons Kockelmans

    Lees de hele bespreking op Historiek


Een beoordeling toevoegen