Taalstukken

Alles over het Nederlands van nu
Auteur: René Appel | Uitgever: Ambo|Anthos

18,99

Taalstukken van René Appel laat zien wat mensen doen met de taal en wat taal doet met mensen. Taalstukken staat vol vermakelijke en interessante aspecten van het Nederlands.

Taalstukken van René Appel is voor iedereen die geïnteresseerd is in de vaak vermakelijke en verrassende eigenaardigheden van ons belangrijkste communicatiemiddel, de Nederlandse taal. Taalstukken. Stukken en stukjes over taalverschijnselen die je stukken van taal kunt noemen.

In Taalstukken neemt taalwetenschapper en schrijver René Appel de lezer mee in de zeer diverse wereld van het hedendaagse Nederlands. Zijn tocht voert ons langs het vocabulaire van verschillende media, de taal van de leden van het Koninklijk Huis, straattaal en Nederengels, tot de verbale strapatsen van politici die bepaalde vragen liever niet beantwoorden, en de taal van vloggende influencers. De lezer leert over de uitroeptekendichtheid en clichés in de taal van ‘de bladen’, over strooiwoorden als ‘eigenlijk’ en ‘ergens’ en onzekerheidsformules als ‘zeg maar’ en ‘soort van’, over patronen in ruzies voor de Rijdende Rechter, over ‘Oliebollerie’ en ‘Snacktaria’ en nog veel meer vermakelijke en interessante aspecten van het Nederlands.

‘René Appel luistert dwars door ons heen en schrijft daar scherpzinnig over.’ – Frits Spits

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026357763 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Alles over het Nederlands van nu

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Taalstukken” te beoordelen