’t Hooge Nest

Auteur: Roxane van Iperen | Uitgever: Lebowski

23,99

Het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in ’t Gooi en het onvermijdelijke verraad

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen – Janny en Lien Brilleslijper – een van de grootste onderduikadressen in Nederland: ’t Hooge Nest, een villa in ’t Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. ’t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.

NRC Handelsblad
Recensie

Van Iperen schreef het verhaal van Janny en Lien op met het instrumentarium van de romancier. Geen afstandelijke geschiedschrijving, maar scènes waarin ze de historische personen sprekend en handelend opvoert, en voelend.

Koffietijd
Recensie door Loretta Schrijver

’t Hooge Nest is een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb.

Managementboek Magazine
Recensie

Van Iperen vertelt het verhaal rechtstreeks vanuit de betrokkenen en maakt het daarmee zo levensecht dat de rillingen je over de rug lopen. (…) Onvergetelijk indrukwekkend.

Trouw
Recensie

Lezers zien graag dat het onbevattelijke tot makkelijker te verwerken proporties wordt teruggebracht. Vaardige stilisten als Van Iperen weten van zulk materiaal iets indrukwekkends te maken. Meeleven gaat makkelijk.

DWDD
Recensie door Matthijs van Nieuwkerk

Een wonderlijk mooi boek.

Chicklit.nl
Recensie

De schrijfstijl van Roxane van Iperen is zeer prettig leesbaar en sleept je mee het verhaal van de zusjes Brilleslijper in. Ze weet op zeer treffende wijze het naderende onheil te verwerken vanaf het begin van het verhaal, als er eigenlijk nog niet zoveel aan de hand lijkt. Natuurlijk weet iedereen in het heden wat er gebeurd is en dat het zeker niet meeviel maar je blijft met de personages mee hopen dat het allemaal wel los zal lopen. Ook haar duidelijke omschrijving van de personages en het inkijkje dat ze in hun denken geeft maakt dat je gemakkelijk en intens met ze meeleeft.
Alles bij elkaar is ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen een echte aanrader. Omdat het een goed geschreven boek is maar ook omdat verhalen als deze nooit vergeten mogen worden

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048841783 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

14-11-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “’t Hooge Nest” als eerste: