Superrijk in de lage landen

Superrijk in de lage landen

Met 500 rijksten aller tijden
Auteur: Jos van Hezewijk, Marcel Metze | Uitgever: Prometheus
Niet beschikbaar

25,99

Wie waren en zijn de rijkste families van de Lage Landen?
Waar komt deze rijkdom vandaan?
Hoe word je superrijk?

‘Heb het toeval aan je zijde, kom ter wereld in een superrijke of minstens welgestelde familie, trouw een rijke vrouw of een rijke man en speel handig in op de mogelijkheden. En heb een paar psychopathische trekjes.’
 
Hoewel mensen en tijden veranderen, blijven de mechanismen waarmee (super)rijkdom ontstaat, wordt doorgegeven en verloren gaat, bestaan. In zijn zoektocht naar deze mechanismen neemt Jos van Hezewijk de lezer mee door de Nederlanden in heden en verleden. In twaalf thematische hoofdstukken en tientallen portretten komt hij tot – ook voor hemzelf –verrassende inzichten. Zo waren de Nederlanden nooit grote mogendheden, ook niet in de Gouden Eeuw, en ze danken hun rijkdom vooral aan buitenlanders. Vrouwen zijn het grote doorgeefluik van geld, status en macht. De rijksten verdienen zowel aan schepping (innovatie, nieuwe markten) als aan vernietiging (oorlog en uitbuiting, van zowel mens als natuur), en ze behalen veel van hun successen dankzij hun psychopathische trekjes.
 
Jos van Hezewijk, sociaal geograaf, is decennia bekend door zijn baanbrekende onderzoek naar de elite van Nederland en is directeur van Elite Research. Daarnaast is hij auteur van bekende boeken als De nieuwe elite van Nederland en de bestseller De top-elite van Nederland.
 
Marcel Metze is gepromoveerd historicus en is momenteel werkzaam als onafhankelijk journalist en redactieadviseur. Hij staat bekend als een van de beste onderzoeksjournalisten van Nederland. Zijn boek Ze zullen weten wie ze voor zich hebben over Anton Philips werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en onderscheiden met de Managementprijs van het Jaar 2006.
 
Jos van Hezewijk en Marcel Metze schreven samen Je kent wie je bent. De verborgen krachten van relatienetwerken, dat de management top 10 behaalde. 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044638295 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Met 500 rijksten aller tijden

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

544

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

15-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Superrijk in de lage landen” te beoordelen