Strategie en tactiek

De geschiedenis van de krijgskunst
Auteur: Luc De Vos, Peter Verlinden | Uitgever: Sterck & De Vreese

24,95

De geschiedenis van de krijgskunst is weer terug op het wereldtoneel. De oorlog in Oekraïne maakt dat pijnlijk duidelijk. Oorlogen zijn cesuren, ze laten littekens na met jarenlange impact op de internationale relaties. Tot ver na het sluiten van het vredesverdrag blijven de gevolgen nazinderen.

Luc De Vos, emeritus professor militaire geschiedenis, brengt inzicht in de strategie en tactiek van de krijgskunst. Helder en toegankelijk fileert hij de westerse oorlogsgeschiedenis, van de prehistorie tot vandaag. Hij brengt de principes en de regels van het oorlogvoeren in kaart – te land, ter zee of in de lucht; en laat de belangrijkste militaire theoretici uit de Chinese, Romeinse en Europese geschiedenis aan het woord. Aan de hand van zes cruciale veldslagen in de wereldgeschiedenis toetst hij de theorie aan de praktijk.

De overheersende rol van de media, de subtiele psychologische strategieën zoals fake news en valse vlag-operaties slaan de brug naar de actualiteit. Meer dan ooit wordt de oorlog uitgevochten op het internet.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056159719 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De geschiedenis van de krijgskunst

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

328

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-07-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Strategie en tactiek” te beoordelen