Stoppen met shoppen

Hoe we de planeet en onszelf kunnen redden
Auteur: J.B. MacKinnon | Uitgever: De Arbeiderspers

25,00

We verbruiken de hulpbronnen van de aarde tot vijf keer sneller dan ze kunnen regenereren. En ondanks onze inspanningen om ons verbruik te ‘vergroenen’ zien we nog geen daling van de wereldwijde koolstofemissies. Ons consumeergedrag is daar in grote mate debet aan.
In dit inspirerende en verrassend optimistische boek onderzoekt journalist J.B. MacKinnon wat er zou gebeuren als we zouden stoppen met winkelen. Is er een manier om onze consumptie terug te brengen zonder een economische ineenstorting te veroorzaken?
Op zoek naar antwoorden sprak hij tal van experts, waaronder economen, klimaatwetenschappers en CEO’s van bedrijven, en reisde hij de hele wereld over: van Amerika’s megastores via de jagers-verzamelaarsculturen van Namibië tot gemeenschappen in Ecuador die 100% duurzaam consumeren.

Dit boek toont aan hoeveel we te winnen hebben bij consuminderen: fysiek en emotioneel welzijn, gezonde relaties met onze natuurlijke omgeving en met elkaar, aandachtige zorg voor onze bezittingen. Terwijl hij dit boek schreef, werd zijn gedachte-experiment deels werkelijkheid door het coronavirus.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789029544191 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe we de planeet en onszelf kunnen redden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

368

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-10-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stoppen met shoppen” te beoordelen