Stilte op het Binnenhof

Politiek in coronatijd
Auteur: Laurens Boven, Sophie van Leeuwen | Uitgever: Balans, Uitgeverij

15,00

Hoe functioneert politiek Den Haag tijdens de lockdown? Dit boek is een fascinerend ooggetuigenverslag van de Nieuwspoort-rapporteurs over een historisch moment op het Binnenhof in de coronacrisis. Business as usual, zo begint 2020 in Nederland. Maar dan komt het coronavirus en het land gaat in een lockdown. Alle ogen zijn gericht op de persconferenties van premier Mark Rutte. Terwijl hij de meest ingrijpende maatregelen sinds de Tweede Wereldoorlog aankondigt, daalt een vreemde stilte neer op het Binnenhof. Het parlement zet zichzelf op de waakvlam. Journalisten dwalen door lege wandelgangen.

Het is crisis. Het Binnenhof is in verwarring en zoekt naar zijn rol. Ministers nemen een ongekende reeks besluiten achter gesloten deuren. Hoe controleer je de regering in zulke buitengewone omstandigheden, vragen parlement en media zich af. Op verzoek van Perscentrum Nieuwspoort doen politiek journalisten Laurens Boven en Sophie van Leeuwen in Stilte op het Binnenhof verslag van het uitzonderlijke voorjaar van 2020. Ze spreken met Kamerleden, reporters en ontmoeten ministers die ineens miljoenen kijkers hebben. Ze zien overwerkte politici, frustratie maar ook saamhorigheidsgevoel.

Stilte op het Binnenhof is een meeslepend geschreven, fascinerend inside verslag over een historisch moment in de Nederlandse geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463821186 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Politiek in coronatijd

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stilte op het Binnenhof” te beoordelen