Stille Winden, Droge Zeeën

Auteur: Vinod Busjeet | Uitgever: Sampreshan

19,95

Oorspronkelijke titel: Silent Winds, Dry Seas, New York 2021: Doubleday (Penguin Random House LLC, New York),.

Nederlandse editie: Vinod Busjeet, Stille Winden, Droge Zeeën, Zoetermeer 2023: Sampreshan, ISBN 9789083199665, 300 pp. inclusief een voorwoord van de auteur bij de Nederlandse uitgave.

STILLE WINDEN, DROGE ZEEËN

Een roman van Vinod Busjeet

Stille Winden, Droge Zeeën is een authentieke en universele roman over identiteit, over de erfenis van het kolonialisme, over traditie, moderniteit, emigratie, en de drang naar succes.

In zijn veelgeprezen debuutroman Silent Winds, Dry Seas verhaalt Vinod Busjeet over de strijd voor onafhankelijkheid en succes van een jonge afstammeling van de Indiase contractarbeiders in Mauritius, een klein multiraciaal eiland in de Indische Oceaan. Hoofdpersoon Vishnu Bhushan leert in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw de waarheid kennen over de geschiedenis van zijn familie – een verbond, zoals zijn moeder dat noemt, tussen twee failliete families. In ontroerend proza ontvouwen zich de eerste twee decennia van Vishnu’s leven op het eiland, waar de bevolking nog onder Britse koloniale heerschappij leeft. Zijn ervaringen met trots en hypocrisie binnen de familie en met de diversiteit van de Mauritiaanse samenleving worden op aangrijpende wijze en met gevoel voor humor weergegeven. Intieme details gaan hand in hand met belevenissen tijdens de turbulente weg van het eiland naar onafhankelijkheid.

“Het boek laat de scheuren en barsten zien in de ziel van een jongen uit een familie van Indiase contractarbeiders. Er zijn nauwelijks romans over Mauritius in het Nederlands; dit boek is direct een schot in de roos!” – Michiel van Kempen, bijzonder hoogleraar Nederlands-Caraïbische Letteren aan de Universiteit van Amsterdam

“De schoonheid van het fantastische, vaak adembenemende boek van Vinod Busjeet ligt in de aandachtig geobserveerde en hartverscheurende details van het dagelijkse leven.” – Edward P. Jones, bestsellerauteur van The Known World, winnaar van de Pulitzer Prize voor Fictie

“Of hij nu door de rigide kastenmaatschappij van Mauritius navigeert of de kneepjes
leert van de Amerikaanse academische en financiële wereld, Vishnu Bhushan is een
picareske held die Dickens waardig is.” – Stewart O’Nan, auteur van West of Sunset

“Een levendig, poëtisch, en, ja, zelfs rapsodisch eerbetoon aan Mauritius.”
Josip Novakovich, 2013 Man Booker International Finalist

“De gedichten tussen de hoofdstukken voegen een aanzienlijke emotionele kracht toe aan het verhaal. Bovenal is het boek een belangrijke bijdrage aan de literatuur die voortkomt uit de wereldwijde erfenis van het systeem van contractarbeid.” – Michael Mitchell, bijzonder hoogleraar aan het Yesu Persaud Centre for Caribbean Studies van de Universiteit van Warwick

Busjeets roman werd door National Public Radio (USA) uitgeroepen tot een van de Beste Boeken van 2021 en werd genomineerd voor de Dublin Literary Award 2023.

Over de auteur

VINOD BUSJEET is geboren in Mauritius, een multiraciaal eiland in de Indische Oceaan. Hij is afgestudeerd aan de Wesleyan University, New York University en Harvard University en is negenentwintig jaar actief geweest in de wereld van economische ontwikkeling, internationale financiën en diplomatie met functies bij de Wereldbank en de International Finance Corporation. Daarvoor heeft hij in Mauritius als docent op een middelbare school gewerkt. Hij woont in Washington D.C. met zijn vrouw. Silent Winds, Dry Seas is zijn eerste boek. Het begon als memoires, maar werd fictie waarin hij zijn verbeelding kon gebruiken om de personages te ontwikkelen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083199665 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stille Winden, Droge Zeeën” te beoordelen