Stille strijders

De belangrijke wetenschappers, codekrakers en propagandisten
Auteur: Taylor Downing | Uitgever: Uitgeverij MUS

24,99

‘Stille strijders’ biedt een frisse, nieuwe kijk op deze oorlog, waarbij onthuld wordt hoe oorlogsonderzoek de fundamenten heeft gelegd voor veel van de wetenschappelijke vooruitgang in de twintigste eeuw.
De Eerste Wereldoorlog wordt vaak beschouwd als een strijd die uitgevochten werd tussen lompe legers die bestonden uit miljoenen mannen die elkaar vanuit de loopgraven bestreden. Daarbij werd gebruikgemaakt van wreedaardige machines – mitrailleurs, kanonnen, granaten, gas, tanks – die vele soldaten het leven kostten. Maar achter de schermen werd ook een wetenschappelijke oorlog uitgevochten tussen ingenieurs, scheikundigen, natuurkundigen, doctoren, wiskundigen en verzamelaars van inlichtingen. Deze verborgen oorlog leverde een positieve en blijvende bijdrage aan de manier waarop de oorlog gevoerd werd op het land, op zee en in de lucht. En, het allerbelangrijkste, hoe daarna het leven thuis verbeterde.
‘Stille strijders’ benadert de strijd vanuit een fris perspectief; het bevat profielen van de sleutelfiguren die in wetenschappelijke zin grote sprongen voorwaarts maakten ten behoeve van de mensheid in de twintigste eeuw. Het is geschreven in een levendige, verhalende stijl en daarmee voegt ‘Stille strijders’ onbekende en vernieuwende aspecten toe aan de geschiedschrijving van de Eerste Wereldoorlog.

NBD Biblion
Recensie door Iris-Stekelenburg-van Halem

Populair-wetenschappelijke uitgave over deskundigen die een bijdrage leverden aan de Eerste wereldoorlog en de manier van oorlog voeren toen en nu. De Eerste Wereldoorlog was meer dan een strijd tussen soldaten. Op de achtergrond waren ingenieurs, scheikundigen, natuurkundigen, dokters, wiskundigen en verzamelaars van inlichtingen druk bezig. Dit leverde een blijvende vooruitgang op in de manier van oorlog voeren in het bijzonder en de maatschappij in het algemeen. Vijf delen: Vliegeniers, Codekrakers, Ingenieurs, Artsen, Propagandisten. Onderverdeeld in veertien hoofdstukken met titels als De nieuwe natuurwetenschappen, De geelgroene wolk, De oorlog in beelden. Met proloog, epiloog, noten en bibliografie. Bevat geen illustraties. Downing studeerde geschiedenis en was jarenlang verbonden aan het Imperial War Museum Londen. Hij schreef ook boeken over de Tweede Wereldoorlog, waarvan enkele titels vertaald in het Nederlands. Zeer specifiek boek, voor de geïnteresseerde in de andere kant van de Eerste Wereldoorlog.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045316864 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De belangrijke wetenschappers, codekrakers en propagandisten

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

25-09-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stille strijders” te beoordelen