Sterke Verhalen

Auteur: Birgit Donker, Frits Gierstberg | Uitgever: lecturis

29,95

In ‘Sterke verhalen’ staan krachtige beelden, die visuele verhalen vertellen die verschil maken en de kijker raken.

Samen met het Nederlands Fotomuseum geeft Lecturis ‘Sterke verhalen’ uit. Dit boek verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling die na 1 juni 2020 weer zichtbaar zal zijn in het museum.

Deze publicatie toont een greep uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum, met tien hoofdstukken die elk een actueel maatschappelijk of juist alledaags thema aan de orde stellen, zoals macht, migratie, rijkdom of voetbal. Elk onderwerp wordt benaderd vanuit het perspectief van twee fotografen. Hun series gaan een visuele dialoog met elkaar aan, aan de hand van overeenkomsten of juist tegenstellingen.

‘Sterke verhalen’ past in de koers van het museum: fotografie uit Nederland staat centraal en in het bijzonder de eigen collectie van het museum.

In ‘Sterke verhalen’ staan krachtige beelden, die visuele verhalen vertellen die verschil maken en de kijker raken. Fotografen als Katharina Behrend, de vrouw achter het eerste archief dat in de verzameling van het museum terechtkwam. Of de uitzonderlijke foto’s van de hemel, die Frits Lamberts maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog. De beelden die hij componeerde van de condenssporen van geallieerde vliegtuigen, strepen aan de hemel, zijn uniek.

Daarnaast beeld van Hein Wertheimer, Frits J. Rotgans, Hans Eijkelboom, Lamia Naji, Maria Toby, Ata Kandó, Ad van Denderen, Sanne Sannes, Wally Elenbaas, Esther Hartog, Kees Molkenboer, Hans van der Meer,
Cas Oorthuys, Hans Aarsman, Gregor Krause, Johannes Rombouts, Cobie Douma, Jacqueline Hassink en Peter Martens.

Dit boek is de eerste in een reeks over de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Later dit jaar volgt ‘Rotterdam werkt’, begin 2021 ‘De Eregalerij van de Nederlandse Fotografie’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462262300 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

108

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-06-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Sterke Verhalen” te beoordelen