Stemmen uit mijn straat

Dordrecht in coronatijd
Auteur: Frits Baarda | Uitgever: Thoth, Uitgeverij

15,00

Corona drong begin 2020 de samenleving binnen en veranderde ieders leven. Contacten vielen weg, onzekerheid over werk en gezondheid groeide snel. Dat ervaarde ook journalist Frits Baarda (64) in de Hoge Nieuwstraat in Dordrecht, de straat waarin hij al veertig jaar woont. De komst van het virus had grote invloed op zijn eigen leven. Maar hoe verging het eigenlijk zijn buren?
Op een dag besloot hij bij hen langs te gaan. Met een microfoontje aan zijn oude vishengel – gepaste afstand! – stelde hij vragen die hem bezighielden. Hoe brengen de straatbewoners hun dagen door, hebben ze nog werk, gaan ze naar school, hoe is hun stemming en wie of wat missen ze het meest? Maar ook: levert corona hen iets goeds op? Na afloop van het gesprek vroeg hij zijn buren te poseren voor een foto.
De interviews verwerkte hij tot dertig zeer persoonlijke verhalen. Zelf schreef hij in openhartige bewoordingen het laatste verhaal. Zo gaf hij iedereen een stem. Met een inleiding over zijn stad in coronatijd plaatste hij zijn particuliere project in een breder perspectief. Het resultaat is een journalistieke documentaire, waarin velen zich zullen herkennen. Het tijdsdocument geeft een betekenisvol en ontroerend beeld van een gewone Nederlandse straat in ongewone tijden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789068688313 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Dordrecht in coronatijd

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

112

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-12-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stemmen uit mijn straat” te beoordelen