Stemmen uit de stilte

Vaderspreuken uit de Egyptische woestijn II
Auteur: | Uitgever: Stichting Ta Grammata

19,90

Dit is deel II van de Vaderspreuken (voor deel I, zie onder flaptekst). Daarmee is het project voltooid: vertaling van de complete systematische collectie uit het Grieks.

Nu is dan ook deel II van de Vaderspreuken verschenen, ruim twee jaar na deel I (gegevens van deel I, zie onder). Daarmee is een groot en belangrijk project voltooid: vertaling van de complete systematische collectie uit het Grieks!

>>Vanaf midden vierde eeuw moet het in de Egyptische woestijn een drukte van belang geweest zijn van kluizenaars en monniken. Deze Egyptische asceten-wereld had een grote uitstraling, zowel in Oost als in West.
De wereld van de woestijnvaders – en een paar -moeders – kennen we, behalve uit het Leven van Antonius, vooral uit de Vaderspreuken, uit de jaren 330-460. Een bont geheel aan spreuken, gesprekken en korte verhaaltjes. Allemaal drukken zij, vaak met een ‘clou’, een bepaalde wijsheid uit.
In de spreuken zien we tal van bijzonderheden uit het ascetisch woestijnleven in de praktijk van alledag. Zo kunnen we de geestelijke zoektocht van de vaders en broeders van nabij volgen.
En al die wijsheid wordt in de Vaderspreuken gebracht op een manier die vaak zo down-to-earth is, soms op het humoristische af, dat ze in hun directheid ook tegenwoordig nog kunnen aanspreken.<<

Het Nawoord in deel I biedt informatie over de wereld van de Vaderspreuken en hun achtergrond. De vertaling van beide delen is gemaakt door de Vertaalwerkgroep Sint-Adelbertabdij Egmond.

Gegevens deel II: Stemmen uit de stilte. Vaderspreuken uit de Egyptische woestijn (systematische collectie), deel II. Vertaling Vertaalwerkgroep Sint-Adelbertabdij Egmond, Groningen 2023.
Uitg. TA GRAMMATA (reeks Grieks Proza 39), 247 blz., ISBN: 978 90 832347 5 5, prijs € 19,90.

Gegevens deel I: Stemmen uit de stilte. Vaderspreuken uit de Egyptische woestijn I. Vertaling Vertaalwerkgroep Sint-Adelbertabdij Egmond, Groningen 2021.
Uitg. TA GRAMMATA (reeks Grieks Proza 33), 270 blz., ISBN: 978 90 827356 5 9, prijs € 19,90.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083234755 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Vaderspreuken uit de Egyptische woestijn II

Uitgever

Aantal pagina's

272

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-12-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stemmen uit de stilte” te beoordelen