Stella

Auteur: Takis Würger | Uitgever: Signatuur

19,99

Hoe schuldig ben je als je er alles aan doet om het leven van je naasten te beschermen, zelfs als dat de dood van vele anderen betekent?

De jonge Zwitser Friedrich vertrekt in 1942 naar Berlijn. Daar, op de kunstacademie, wordt hij verliefd op de mooie, mysterieuze Kristin. Maar al gauw blijkt dat ze niet is wie ze zegt dat ze is… Haar echte naam is Stella Goldschlag. Als haar Joodse identiteit ontdekt wordt, stellen de nazi’s haar voor de keuze: of ze verraadt andere Joden, of ze verliest haar familie. Hoe ver gaat Stella om haar dierbare leven in stand te houden? En kiest Friedrich voor zijn geliefde of zijn geweten?

Stella is een indrukwekkend liefdesverhaal over trouw en verraad in de Tweede Wereldoorlog, gebaseerd op het leven de echte Stella Goldschlag die ook wel ‘Het blonde gif’ werd genoemd.

‘Is er iets goeds te vinden in zo’n fout leven? Würger vermijdt elke neiging naar hoogdravendheid en gebruikt heldere, kunstig geconstrueerde zinnen om psychologische situaties te schetsen: zoals de vriendschap tussen een aristocratische Obersturmbahnführer, een Zwitserse jongen uit de bourgeoisie en een deerniswekkende nachtclubzangeres. Maar het is het steeds verder escalerende noodlot dat alles bepaalt in deze concrete, beknopte roman.’ – Abendzeitung München

 ‘In een stille, geloofwaardige, ja zelfs meedogenloze stijl – maar altijd met inlevingsvermogen en zonder dat de taal gekunsteld of luguber wordt – vertelt schrijver en Spiegel-verslaggever Würger het verhaal van de Joodse collaborateur Stella Goldschlag, die ondenkbare misdaden onderging en daarna zelf ook pleegde.’ – Jüdische Allgemeine

 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056726232 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Wordt niet meer herdrukt

Uitgiftedatum

16-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Wordt niet meer herdrukt

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stella” te beoordelen