Steinharts biecht

Zielenstrijd op de Batoe-eilanden
Auteur: Karel Weener | Uitgever: Boom

29,90

Karel Weener volgt het spoor terug van een collectie voorouderbeeldjes die in 2009 op een Haagse zolder werd aangetroffen. De voorouderbeeldjes leiden naar de eerste decennia van de 20ste eeuw en naar een kleine eilandengroep in Nederlands-Indië, waar lutherse zendelingen de zielen van de lokale bevolking voor het christendom proberen te winnen.

Een van deze zendelingen is Willem Steinhart, die in 1924 op de Batoe-eilanden arriveert. Vol hooggestemde idealen begint hij met zijn werk, maar al snel moet hij onder ogen zien dat de cultuur die hij is gaan bewonderen, mede door hem wordt vernietigd. Het is een inzicht dat leidt tot een innerlijke strijd waarmee hij zich geen raad weet.
Steinharts biecht is een indrukwekkend relaas over mensen die hun idealen verliezen, over mensen die elkaar niet begrijpen. Een geschiedenis van mensen die zichtbaar worstelen met hun dagelijkse bestaan op deze afgelegen eilanden, en doorlopend een spiegel voorgehouden krijgen van de lokale bevolking, die niet had gevraagd om hun komst.

Karel Weener (1970) onderzoekt de herkomst en de historische achtergronden van etnografische objecten en collecties en is als onderzoeker actief voor musea, galeriehouders en verzamelaars. Binnen dit onderzoeksgebied concentreert hij zich op collecties afkomstig uit Oceanië, (West-)Papoea en Zuidoost-Azië, die werden verzameld door missionarissen, zendelingen en tijdens wetenschappelijke en militaire expedities.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024434374 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Zielenstrijd op de Batoe-eilanden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

02-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Steinharts biecht” te beoordelen