Stedenbouw

Kern en perspectieven
Auteur: Han Meyer, John Westrik, Maartenjan Hoekstra | Uitgever: Boom

49,90

Stedenbouw biedt een overzicht van de grondslagen van de stedenbouwkundige discipline en behandelt de relevantie hiervan voor de opgaven van de 21ste eeuw.
De stedenbouwkunde schept de ruimtelijke condities voor het functioneren van de burgerlijke samenleving. Fundamenteel daarin is het onderscheid tussen openbaar en privaat domein. De kerntaak van de stedenbouwkunde is daarom het ontwerp van
de stadsplattegrond, waarmee de indeling van het grondgebied in openbare en private gronden wordt vastgelegd. Bij zo’n ontwerp spelen ontwikkelingen in het programma en het ruimtegebruik van de stad een rol, wordt de openbare ruimte ontworpen en ingericht, en worden regels voor het bouwen geformuleerd. De vier onderdelen van het stedenbouwkundig werk moeten in relatie worden gezien met een vijfde aspect: de bewerking van het grondgebied. Wat betekent een nieuwe uitbreiding of verandering van een stad voor de bijzondere condities van en de gevolgen voor het grondgebied? Stedenbouw is gebaseerd op de eeuwenlange ervaring, traditie en actuele praktijk van de Nederlandse stedenbouwkunde, maar de relevantie van dit werk reikt tot ver over de landsgrenzen.

Over de auteurs
Han Meyer is hoogleraar Stedenbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. John Westrik was universitair hoofddocent Stedenbouwkunde aan de TU Delft; hij was van 2002 tot 2013 ook werkzaam bij de Dienst Stedenbouw & Volkshuisvesting van de gemeente Rotterdam. MaartenJan Hoekstra (1975) is universitair docent Stedenbouwkunde aan de TU Delft en daarnaast taalkundige.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024409235 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Kern en perspectieven

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

512

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stedenbouw” te beoordelen