Staying in coming out

Paula
Auteur: Martin Hierck | Uitgever: Kyosei

35,00

Een statig bovenhuis in Amsterdam-Zuid. Hier wordt het verleden gekoesterd. Of misschien wel: vastgeklampt. Deze plek verlaten is, na zestig jaar, een huizenboog obstakel voor Paula. Omdat ze er lang een geheim met zich meedroeg. Niemand die het wist. Na jaren worstelen besloot ze uit haar ei te kruipen.

Fotograaf Martin Hierck portretteerde er het leven van de laatste bewoonster. De dagelijkse routine. Huiskat Sil. De moeite van loslaten.

Jean-Pierre Geelen schetst Paula’s verhaal in woorden. ‘Misschien is dat waar dit huis ook voor staat: dat herinnering en emoties zich niet laten wegvegen. Dat je een huis wel kunt verlaten, maar niet het leven dat erin zit, omdat de fundamenten van de geschiedenis altijd op je schouders zullen drukken.’ Paula zelf zet de foto’s die Martin van haar maakte daarnaast extra kracht bij met haar schitterende poëzie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083271989 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Paula

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

16-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

10 beoordelingen voor Staying in coming out

 1. 5 van 5

  Alec

  superb !! a very stylish photobook based on a true story. All combined with heartbreaking poetry.
  An absolute Art-must have. recommended

 2. 5 van 5

  Ben

  Prachtig boek in film-noir style! aanrader voor iedereen die van fotoboeken houdt.

 3. 5 van 5

  Saskia

  Pfff wat een dappere vrouw om dit verhaal te durven vertellen. Schitterend intiem vastgelegd in woord en beeld.

 4. 5 van 5

  CARLA

  OVERTROF AL MIJN VERWACHTINGEN. PARELTJE

 5. 5 van 5

  Joep Sweelinck

  ik was en blijf onder de indruk. De omslag deed mij al verlangen naar meer. De pakkende tekst op de achterflap deed de rest. Maar dan de binnenkant waar het bij een fotoboek toch allemaal om draait. Wat een prachtige twee eenheid door poëzie en fotografie te combineren. De combinatie van zwart/wit en kleuren foto’s vind ik altijd gewaagd maar pakt hier zeer goed uit! Dat komt naar mijn mening ook doordat de diverse kleurenfoto’s allemaal in lijn zijn. Er hangt een soort van vintage look over, die de uitstraling van de zwart/wit foto’s heel goed completeert. Hoorde van het boek op radio1 bij Humberto. Zo ontdek je nog eens een nieuwe fotograaf…

 6. 5 van 5

  Nadine. S

  Ontroerend! Een inkijkje in een bijzonder leven. Zeer mooi en ingetogen vastgelegd. Hulde voor de fotograaf

 7. 5 van 5

  Maurits

  is al geschreven maar mooi intiem portret. Kende de fotograaf en uitgeverij niet maar maken mooie boeken. De opbouw van het boek is zeer knap.

 8. 5 van 5

  Corine van K.

  Heb het besteld bij Kyosei Uitgeverij. Fijn boek, fijjne snelle service!

 9. 5 van 5

  Art Photobooks by Josh

  a true piece of art. As an American living in the Netherlands I love to roam dutch cities on saturday afternoons. Allways in for good bookstores. Came across this beautiful piece of art at the ABC bookstore on de Spui in Amsterdam. Absolutely love it. Big plus that it holds english too.

 10. 5 van 5

  Alfred Verhoeven

  Dit fotoboek van Martin Hierck is indringend en integer: de foto’s hebben nauwelijks uitleg nodig, maar de prachtige gedichten van Paula tussendoor voegen wel iets toe – met name dat van de Tafel sprak mij aan. Bij mij komen emoties op als: verleden, verlangen, verval, verandering, verwording. Maar eigenlijk blijven de vragen hangen: over wie gaat dit nu? Wie is Paula, en wie was zij? Pas in de epiloog wordt dit duidelijk (en de achterkant).


Een beoordeling toevoegen