Standhouden

Adellijk landgoedbeheer in Nederland - de twintigste eeuwse geschiedenis van Leuvenum en De Bannink
Auteur: Willemieke Ottens | Uitgever: Uitgeverij Noordboek

49,90

Standhouden beschrijft de twintigste-eeuwse geschiedenis van de adellijke familie Sandberg, die tot de eeuwwisseling de landgoederen Leuvenum (Gelderland) en De Bannink (Overijsel) bezat. Aan de hand van uniek archiefmateriaal wordt een persoonlijk beeld geschetst van leven, wonen en werken op landgoederen in de twintigste eeuw. Een zeer bijzondere eigendoms- en beheersituatie ontstond aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen als gevolg van het overlijden van de eigenaar zijn weduwe en hun drie dochters het beheer van de landgoederen overnamen.

Naast deze bijzondere familie- en landgoederengeschiedenis schetst Willemieke Ottens een gedetailleerd beeld van het groeiende overheidsingrijpen en van de veranderende houding ten opzichte van landschaps- en erfgoedzorg en landgoedbeheer in deze periode.
Sociale, economische, ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen brachten grote veranderingen in de oude machts- en bezitsstructuur en leidden tot enorme transformaties van het landelijk gebied.

Willemieke Ottens is architectuur- en landschapshistoricus gespecialiseerd in groen erfgoed. Zij werkt bij de Rijksuniversiteit Groningen als universitair docent Landschapsgeschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789056159160 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Adellijk landgoedbeheer in Nederland – de twintigste eeuwse geschiedenis van Leuvenum en De Bannink

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

472

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-12-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Standhouden” te beoordelen