Stalingrad

De slag en de luchtbrug naar de dood
Auteur: Perry Pierik, Peter Steeman | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

Het is bijna tachtig jaar geleden dat de slag om Stalingrad eindigde. De stad aan de rivier de Wolga trok de Duitse troepen aan als een magneet. Hitler had officieel al verklaard dat de stad ‘gevallen was’, toen het Rode Leger het Duitse 6e leger omsingelde. Vervolgens tekende zich een grote menselijke tragedie af.

Honderdduizenden zaten klem in de stad. Voedsel en munitie werden schaars en een ontzettingspoging vanuit het zuiden faalde. De Duitse troepen waren aangewezen op een luchtbrug. Door sneeuw en ijs vlogen dagelijks de luchttransporten af en aan. Als piloten weigerden te landen op de provisorische landingsbanen werd gedreigd met de krijgsraad. Het mocht allemaal niet baten. In februari 1943 klonken de laatste schoten. De luchtbrug was een luchtbrug naar de dood geworden.

In dit werk staan naast de luchtbrug ook de gevechten op de grond centraal. De slag om Stalingrad was in feite het hoogtepunt van een reeks zeer bloedige krachtmetingen. Alleen al in de aanloop naar de slag verloor het Rode Leger 1,1 miljoen soldaten aan dit zuidelijke deel van het oostfront.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789461533203 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De slag en de luchtbrug naar de dood

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-04-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Stalingrad” te beoordelen